måndag 2 december 2013

Kapitel 1


Det allra första kapitlet - där våra hjältar presenterar sig, såväl fyrbenta som tvåbenta!




-Åååh älskling! Vårt alldeles egna hem! Äntligen. Saga omfamnar ömt sin make Beo.
-Bara det bästa för min sötnos såklart. Men är du säker på att det inte gör något att det finns visst renoveringsbehov? Beo avslutar kyssen och tar ett steg bakåt och ser oroligt på Saga.
-Aldrig! Det ger stället bara mer karaktär och oss möjligheten att sätta VÅR prägel på stället. Och vi får dessutom ett litet startkapital för att starta upp vår familj.
-En riktig stor och hårig familj...
Som om hon höll med så ger den annars tystlåtna Zita skall.

-Kom Zita, lockade Saga sin tik och fyrbenta vän. Låt oss se vad är det vi har gett oss in på och vad Zero har ställt till med...

Zero, hjälten själv verkade inte särskilt brydd alls. Han kom godmodigt och beslutsamt och la sin pälsborste i Saga's knä.
-Ha, ha! Men är inte du för söt! Men du har rätt. Det var ganska skumpigt och dammigt i flyttbilen. Kom! Låt mig ge dig en skön massage!

-Älskling !? ropade Beo ut mot vardagsrummet. Om du inte har något emot det så smiter jag in i arbetsrummet och ger alkemibänken en ordentlig översyn. Ser till att den är kalibrerad för framtrida bruk efter flytten.
-Visst, gör du så. Lås inte in dig för länge bara. Och hojta till om du skulle hitta guld...
-Will do!
Allt eftersom dagen gick så fokuserade Saga och Beo på att packa upp och att kalibrera. Hundarna Zita och Zero blev plötsligt bortglömda. Frustrerad och understimulerad började Zita att gnaga på köksstolarna för att få utlopp för sin överskottsenergi.


När det inte fungerade så gjorde Zita något mer konstruktivt av sin extra - energi: Hon såg till att plocka in dagens tidning åt matte. Kanske skulle matte då äntligen ge henne lite extra uppmärksamhet?

Beo lyckades slita sig  bort från alkemibänken lagom i tid för att hinna bort till bokaffären. Där passade han på att köpa senaste numret av Alchemy Digest och dessutom boken  Trädgårdsodlingen 101, Tanken var att han vid sina försök till att försörja sig på sin passion skulle kunna hålla ner tillverkningskostnaderna genom att odla många ingredienser själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar