tisdag 17 december 2013

Kapitel 10

Småttingar blir stora och den verkliga rangordningen i huset, både för två - och fyrbenta är etablerad.



Thor passade på att avsluta den skolfria eftermiddagen med att gå på biografens lokala matiné. Vilket inspirerade honom till att agera ut en hel scen ur filmen han hade sett: "Prinsen som räddade dagen"!

Under tiden var Beo och Saga fullt upptagna med att uppfostra sina 2 tvillingar. Delad glädje är dubbel glädje heter det ju. Men även dubbelt arbete... Vad bra att Saga har visat sig vara en naturbegåvning när det gäller att motivera barn!

Och hundarna, tja de anpassar sig ganska lätt till situationen med det där vita och blöta: De passar på att ligga i husses och mattes säng hela dagarna, för det är ingen som har hjärta att säga åt dem...


Och så, på onsdagen - äntligen! Skolan öppnar för första gången på den här sidan vintern!

Men onsdagen bär med sig flera stora händelser: Nu är det Freja's tur att fylla år!  Saga kan inte fatta hur fort tiden verkligen har gått. Det var inte länge sedan både Skade och Freja var små bebisar och nu är de nästan stora damerna.

Freja älskar att vara ute på vintern och börjar genast att bygga en snögubbe. Men snart känner hon ett oförklarligt kliande i fingrarna. Eller nej, det är inte fingrarna direkt utan mer innuti själva benen känns det som. Desperat för att få det att sluta försöker hon klia tillbaka mot den stackars snögubben.

Och så är det Skades tur att fylla år. Den här gången är alla i familjen närvarande förutom Freja.

 
Senare sitter Thor och försöker göra sin läx och beklagar sig för Skade hur obegripligt det som skrivits på svarta tavlan var.
-Jag slår vad om att magister Hansson skriver oviktiga saker bara för att förvirra oss, klagar Thor.
-Det gör han inte!
-Hur vet du det? Du är ju så liten att du inte ens har varit i skolan ännu.
-Det behöver jag inte. Det vet väl varenda barnunge hur man skall använda liggande stolen!?
-Liggande stolen...?
-Sa jag barnunge....
-Maaaaammaaaa......!!!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar