måndag 6 januari 2014

Kapitel 11

Svåra beslut behöver fattas, men i grunden baserat på familjens bästa. Och varför måste Thor leta efter guld och diamanter mitt i vintern?`


Med tre barn, en bebis och tre hundar så blev det onekligen fullt hus. Att det var vinter snö och kallt gjorde inte sitt till heller. Det var liv dygnet runt kändes det som.

 Saga tog ett oerhört tugnt beslut någon dag senare. Det borde inte ha varit så tugnt, för hon visste ju att själva tanken med att föda upp hundar var att sälja dem. Men samtidigt, Parole hade ju varit som en liten bebis själv i familjen.
-Vem är bästaste Palleman? Vem är bästisen? nojsade Saga ömsint med Parole en sista gång innan hon släppte av honom hos sin nya ägare med tungt hjärta.

 Resultatet lät inte vänta på sig. Istället för totalt kaos, till gränsen för ett nytt tredjevärldskrig så lade sig lugnet nu stundtals över det lilla huset. Thor var visserligen den äldste av syskonen, men han var lite barnsligare till sinnet så han trivdes bra tillsammans med sina två systrar.

 Veckan som kom så snöade det fortfarande varje dag. Men det vräkte inte ner lika mycket som tidigare och till framför allt Skades stora glädje så blev det skoldags för alla tre stora barnen Wulff.

 Under deras första skoldag passade Hel på att fylla år. Saga kunde verkligen inte förstå hur tiden kunde ha gått så fort...
 Väl hemma från skolan så satte sig hela stora kompisgänget kring köksbordet och började kämpa med läxorna. Thor hade svårt att koncentrera sig på det han skulle göra. Han funderade på en extra hemuppgift som han hade fått från biologiläraren samma eftermiddag.
-Det är väl inte så svårt sa Skade i förbigående när hon satt och löste sina egna matematik-uppgifter samtidigt som hon hjälpte Freja  med franskan. 2 ädelstenar, två metaller - båda finns i överflöd överallt här. Hitta blir inte så svårt. Att gräva fram dem från snön är en annan femma.

Senare när merparten av läxorna var gjorda (utom Thor som fortfarande stavade fel på paralel) så slog Skade och Thor sina kloka, busiga huvuden ihop för att göra upp en plan inför helgens stora äventyr som de kallade: "Operation Skattjakt".
-Vad tror du magistern behöver alla ädelstenar till? frågade Thor Skade.
-Vet du inte? Alla i min klass säger att han är en Vampyr....
----------------------------------------------------
Ett lite kortare kapitel den här gångne. Dels för att introducera några av barnen lite mer. Men också och främst för att jag kände ett behov av att komma ifatt både skrivar- och motivationsmässigt med min historia efter några veckors bortavaro...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar